sila tengok dan click

Selasa, 31 Julai 2012

JAKIM - Perhubungan

http://www.emocutez.com

assalamualaikum. masyaAllah lama sungguh aku tidak on blogspot. hohohohohorlicks! hari ini baru hari pertama aku menulis walaupun puasa sudah mendekati setengah bulan berlalu. =____= langsung tiada wish apa-apa di sini sempena bulan ramadan. #hamagad.


lepas pulang ke Sarawak, aku meneruskan kehidupanku sebagai student praktikal.ohh,untuk pengetahuan,aku praktikal di Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM). terkejut tak? aku suka sebenarnya tempat yang begini, sbb boleh dedahkan kepada aku apa ajelah bhgn JAKIM ni buat. rupanya JAKIM ni ada banyak department. 

inilah partnerku, asma

aku ofkoslah dimasukkan ke bahagian ICT, namun aku dan juga seorang partnerku telah mendapat tahu bahawa kami ditempatkan di bahagian Perhubungan. hmm apa bahagian Perhubungan ni buat ek? hari pertama aje kami dibawa ke syarikat percetakan Zainon Kassim untuk melihat sendiri bagaimana buku program sempena Majlis Tilawah Al-Quran peringkat Antarabangsa dibuat.


hari first lagi dah naik kereta gomen (baca government) dan balik sampai pukul 9 dan dihantar oleh driver. hewhew. bangga sekejap, sniff sniff..kekekeke.masa kat company tu tak boleh lah nak ambil gambar sebab di situ semua produk2 yang dibuat belum officially published. kita kena hormati dan menjaga privasi sesuatu bahan@produk itu. (ceh sebenarnya aku pun terlupa nak ambil gambar kat company tu)


itu hari pertama lah kan....hari seterus-terusnya.....hurm...kerja aku membuat minit pada setiap fail,ntah berapa ribu agaknya fail yang ada kat bilik fail tu. and sekarang ni asyik menghadap fail je kerja aku dan akak-akak PSH (pekerja sambilan harian). akak-akak PSH tu pun dah bosan dan letih bermesra dengan fail-fail org. 



ini baru sikit kott~


terima seadanya





yeahh tu dia fail yg banyak~


sepatutnya student praktikal dipindahkan ke bahagian Perhubungan selama sebulan aje, so kira hari ini (31/7/2012) hari terakhir lah di bhgian tersebut. namun, aku mendapat berita mengejut dan terkini, bahawa kami ni yang praktikal akan stay kat situ sebulan lagi. #ohMy !! semoga hatiku tabahlah sebulan lagi menghadap fail yer...

so, apa pendapat anda tentang entri ini?

6 ulasan:

misz sheyla berkata...

aish...abisla..jgn smpai abis praktikal duduk dkt bilik fail sudah

citah bukan mazid berkata...

hahaha..jangann..nanti dapat markah rendah..wuwuwuw..dahla 12jam kredit~

Tanpa Nama berkata...

salaam.. saya juga seorang pelajar yg bakal practical. boleh saya tanya, mcm mana ye kalau hendak memohon practical di Jakim ni? terima kasih :)

AKOO nurus berkata...

AS SALAM
saya teringin na praktikal di JAKIM.
boleh tak kongsi bagaimana proses memohon di JAKIM ni?

terima kasih :)

AKOO nurus berkata...

as salam.
boleh tak awak kongsi bagaimana awak memohon practical di JAKIM?

terima kasih :)

AKOO nurus berkata...

as salam..
saudari, jika tak keberatan, boleh tak awak kongsi bagaiman nak apply practical di JAKIM?

syukran :)