sila tengok dan click

Sabtu, 26 Februari 2011

HOT ISSUES

http://www.emocutez.com

assalamualaikum. hai bloggers, lamanya aku x conteng-conteng kat sini. almaklum lah busy lah plak an. busy apa? busy tgk teater, pasal pemilihan MPP universiti lagi, haish..macam-macam lah. sekarang ni isu hangat yg berlaku dalam universiti aku mestilaah pasal pemilihan MPP tu. hangat dow, sehangat ayam goreng yg baru diangkat dari kuali wa cakap sama lu!

pagi tadi bangun-bangun aje aku dah terlihat satu kertas yg diletakkan kat bawah bilik aku. aku pegang kertas tu. owh. "Kronologi Lengkap Demonstrasi U.. pada 23 feb 11" tajuknya. aku pon bacalah satu-persatu. oh sebelum tu, semalam aku dah pon dgar dari pegawai SUKSIS yg memberi taklimat mengenai hal 23 FEB tu jugak.

i love my U

so, kiranya aku ada dengar dua pihak. mana satu aku nak percaya? terpulanglah. aku tak akan sokong mana-mana pihak (i mean seriously!) whether Pro Aspirasi atau Pro Mahasiswa. tapi mana-mana pihak yg betul-betul buat kerja, maka diorang tu lah aku sokong. semoga peristiwa yg terjadi minggu lepas, kita ambiklah iktibar. manusia ni dah lah senang sangat nak menjatuhkan keputusan dangan melihat perkara yg terjadik depan mata diorang. kadang-kadang tak berpipki jauh sikit dah nak menjatuhkan kesalahan kat seseorang. aku mengaku, AKU PON MACAM NI JUGAK.

so, semoga aku dan yg lain-lain akan mengubah sedikit perangai yg x cool ni. kenal lah dulu seseorang baru leh kita jugde dia macam mana. dia baik ke, tak baik ke. semoga isu MPP akan cepat reda, dan pihak BHEP dan PRO-M dan PRO-A menagambil iktibar masing-masing dgn situasi yg dah lepas tu. it's such a SHAME dan banyak pihak media mengatakan student U.. tak matang. senang-senang depa conclude mcm tu kan?(see, media pon senang-senang nak judge orang.GRRR)

i LOVE Msia

eh eh, belum habis lagi laah! skang ni isu VLOG(eww aku xske laa, tapi suke tgk je). haaaih, macam-macam lah bloggers cakap pasal hal ni. okeyh ni isu untuk bloggers fofular je, sebab depa la yg wat vlog-vlog ni. just nak cakap jelaa, kalau bloggers yg memang ada ramai follower, I mean dlam 1K, 2K n seterusnya. ya, memang lah blog anda diminati dan ramai yg suke view hari-hari.

who cares about me?aku suke blog aku xfeymes!jyeah!

bagi blogger yg xramai follower tu kemungkinan je xramai pembaca yg baca blog kau. KEMNGKINAN AKU CAKAP, PASAL KEMUNGKINAN BLOG YG XBANYAK FOLLOWER MUNGKIN BANYAK SILENT READER. WHO KNOWS KAN?KAN? SO KEMUNGKINAN. bagi hang suma yg beriban-riban follower tu, kasiklah depa vlog ke, entry yg bermanafaat. hehehe.depa baca ke blog aku yg xglemer ni ye? depa nak dgr ke nasihat aku ni?keh3.

okaylaah, sampai di sini sahaja. yey! terluah jugak isik hati ni pasal dua benda ni. yeyeyy! okeyh2 boleh stat buat assignmnet yup!



P/S: siah dah xade. T__T

die dah tinggalkan aku. T__T



TQ! sebab baca.
siti masitah

so, apa pendapat anda tentang entri ini?

Selasa, 22 Februari 2011

buatmu, my special!

http://www.emocutez.com

assalamualaikum. kehadapan kekasihku yg kucinta. apa kabarmu di sana? sihat? oh baguslah kalau begitu. apa? ya, aku juga sihat-sihat belaka di sini. rasanya sudah berkurun kita xbertemu. al-maklumlah, kau di sana bukan main sibuk dgn show sana-sini. tiap kali aku ajak ketemu, mesti kau ckp kau bz dgn show kau tuh.

macam mana keadaan kau sekarang? aku dah lama tak tgk wajah kau di depan mata, di kaca tv ke. ko ni dah tak glemer ke? ehh, jgnlah kecik ati, aku tetap menjadi peminat nombor 1 kau kat dunia ni. ya, ikhlas aku kata ni! nanti bila kau ada show dekat mana-mana tempat yg special mcm kat FUNFAIR yg pernah ko pergi dgn GSC tu, kau jgn lah lupa nak belikan aku oleholeh ya? aku suka sgt oleh-oleh. hikhik. walaupun kau dah tua dan aku masih muda, tapi kau tetap nampak muda dan comel sampai sekarang. rambut kau yg lurus dan panjang serta terbelah tepi tu memang menjadi pujaan aku lah!!

sesungguhnya kau memang COMEL! awww! ups, sorry aku tergedik pulak sebab sangat excited menulis surat cinta ni wat pertama kali untuk kau. hehehe. comel kan aku? kau jgnlah curang dgn aku, sebab aku memang setia pada kau selama ni. tentang gosip kau dgn anak sedara ke sepupu kau tu, memang wat diri aku rasa tercabar! urghhh.

semua cerita kau, lagu kau semuanyalah aku tau! aku dah lama tak dgr suara kau di corong radio. kau dah tak popular ke mcm dulu-dulu ye? erm, tak apa, kau sentiasa num 1 di hatiku. hehehe. lagu kau yg menjadi pujaan hati aku dari dulu sampai sekarang memang byk, mcm lagu "Haru-Biru", "Akustatik", alah ada lagu2 english kau semua aku apal tapi tajuk tak ngat plak.

aish, posing maut plak an!

buat pengetahuan kau, aku masih simpan semua lirik lagu-lagu kau dlm fail aku. ada ni ha skang dlm bilik aku. kertas pun dah kuning-kuning je sebab dah terlalu lama aku simpan semua lirik tu. comel je kan aku? hahaha. okaylaah aku tau ko mesti dah tak larat nak baca surat ni kalau panjang-panjang. so, aku stop kat sini. BYE dear! I LOVE U!




khas untuk kau,
RADHI O@G :)

dari kekasih kau,
siti masitah
terima kasih sudi baca

so, apa pendapat anda tentang entri ini?

Isnin, 21 Februari 2011

http://www.emocutez.com

assalamualaikum. ingat nak buat malam ni, tapi xjadilaah. aku nak tulis surat cinta untuk si Dia. esuk ye.hahaha!

so, apa pendapat anda tentang entri ini?

FaceBlog.siyes hebat sape yg buat ni.

http://www.emocutez.com






SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH





so, apa pendapat anda tentang entri ini?

Jumaat, 18 Februari 2011

sweet blogger like CANDY

http://www.emocutez.com

assalamualaikum. juz quick update. owh, aritu aku ade dapat award yg paling ter-sedaap dan ter-manis ahh! TQ! sangat laah dekat AISYARINA sebab pas kan award ni kat aku. love u dear.
>.<


arghh!maniisnyee! seddapnye gegula nie!





ya, aku xsweet pun dlm ni, kejam adelah



P/S: sila kurangkan gula dalam badan kite okaay. hari-hari xboleh makan benda manis :)

aku nak tag
azlia
azra
lia :P





siti masitah
terima kasih sudi bace
:)

so, apa pendapat anda tentang entri ini?

Tips Hilangkan Marah

http://www.emocutez.com

assalamualaikum. :) selamat hari jumaat. hari yg paling indah aku rasa sebab tak ada class petang. hehehe. tadi dalam kelas KOC(komunikasi) lecturer ada ckap kat kami seclass. dia kata sekarang ni dah ramai sangat org yg panas baran (termasuk aku) kat dunia ni. kenapa ye? dia bagitau la, byk je sebabnye. antaranya mis-communication la, tekanan tempat kerja, keluarga, kewangan lagi.

marah, tp cun ag

memang tak dapat dinafikan, betul kata2 dia. mana tak, tidak mungkin kes penderaan berlaku, kes bunuh-membunuh dan sebagainya. semua nya disebabkan perassan amarah dan dendam. soo hari ini aku nak bagi tips untuk bagaimana caranya untuk menghilangkan rasa marah( sesuai untuk aku ni)


arghhh!

pertamanya, ingatlah kamu kepada Tuhan kita. ya, walaupun kita tgah serabut kepala dngan masalah-masalh yg menimpa, tapi bila kita berhenti seketika, dan memikirkan Allah, memang hati kita akan tenang. bacalah selawat, zikir munajat. sekejap pun OK.

keduanya, ambil lah wudhuk. ya, secara terangnya pun air itu memanglah dapatlah menyejukkan badan, dan air wudhuk merangkumi semua anggota. dan sekiranya rajin mandi pun boleh. barulaah diri terasa segar dan mapu mengelakkan sifat marah dari bertambah.

ketiganya, tarik nafas dalam-dalam, sambil kita mengosongkan fikiran yg serabut tu. tarik nafas dalam sebanyak yg kita mampu, sampai rasa marah tu semakin reda. kita juga boleh selingkan dengan meminum air ataupun makan.


ikhlasnyeee pakcik ni senyum.

keempat, ha yg ini agak best! kalau da rase bengang-bengang tu, g tempat jauh-jauh sikit, pastu kita jerit SEKUAT HATI!!! kadang-kadang kita perlu lepaskan rasa marah kita tetapi pada tempat yg betul. jangan lah tak pasal-pasal g maki hamun pkwe/makwe korang(mcm aku je?) or kawan-kawan korang yg tak besalah tu. sian diorang.

kelima, luahkanlah sejujurnya dekat rakan kita tentang apa yg buatkan kita rasa marah. kiranya ni sesi luah-meluahkan dgan niat lepas sesi ini, kita berdua akan jadi lebih baik. biasanya aku lau gaduh dgn skeleten, lepastu da bincang-bincang balik, so hubungan makin jadi better. kalau case marah dgn org atasan ke kan, lecturer ke, xboleh la nak face-to-face dgn depa. so, kita cakap lah dgn kawan2 kita. walaupun masalah tak dapat disetelkan, tapi sekurang-kuragnya, sedikit beban dalam diri terasa release.


comelnyeeee

ke-enam, g lah lepaskan marah dgn cara korang sendiri. erm, contohnya g karoke ke, tgk wayang 3-4 kali ke, makan cokelat berbungkus-bungkus ke, dating ke, shopping ke, flirting ke apa2 sajelah, janji benda yg betul. jgnlah g pukul kucing ke, buang sampah merata-rata ke.haha.

last but not least, g lah blogging. wat lah entry pasal apa yg anada marahkan. contohnya "aku bengang dgn kau pingpong!", ataupun "aku memang suke marah-marah ni", ataupun "I hate u!!". hahaha. so mesti rasa marah kita akan release sikit-sebanyak bila dapat keluarkan perasaan bengang dlm diri.


P/S: semoga aku akan selalu praktikkan amalan-amalan ni. tips ni memang KHAS ditujukan buat kau, CITAH. :(



mari kurangkan marah,
siti masitah
terima kasih sudi baca

so, apa pendapat anda tentang entri ini?

Rabu, 16 Februari 2011

New Beastly Movie Trailer - Official




hye! im just watched this trailer at nuffnang blog, and it's suddenly attracked me to watch this movie coming soon. tak tahulaa, bile tgk trailer die, ase teruja, so excited nak tgk. sangat2! can't wait for March! hahahahahaha!(mood:sangat-sangatlaah teruja) hope dapat tgk dgn skeleten. baru seweeet. :P



not too beastly,
siti masitah
so, apa pendapat anda tentang entri ini?

meroyan ape?

http://www.emocutez.com

assalamualaikum semua. :)

sape ajak aku keluar(ada ke?) mesti aku MUNTAH depan korang jugak. hahaha. maaf ya statement yg menjijik-kan setelah aku sudah pun tiga hari berturut-turut keluar. uhuk2, superstar pon tak wat mcm ni. huhu.

1st day kuar
Hari -AHAD
Bersama - amira wahid a.k.a. rara.
Destinasi -Mines,Kajang
Sebab/Motip - makan Pizza sebab masing-masing da lame tak kena Pizza.

naik cruise


2nd day kuar
Hari - Isnin
Bersama - Asmaa dan juge Kimi
Destinasi - Mines, Kajang(WTFish?same jek?)
Sebab/Motip - mencari pakaian dinner sempena MAKP kolej KPZ. cari baju Kimi setelah didesak oleh Kimi dan Asmaa sikit. warna baju ialah Turqoise. uhhuk.


bosan setelah beberapa jam mencari baju si Kimi.



P/S: eh eh hari ni dah stat sales kat AVON! ase mcm nak grab byk barang je kat sana! opps!





terima kasih sebab baca :)
siti masitah

so, apa pendapat anda tentang entri ini?

Ahad, 13 Februari 2011

semalam dan arini

http://www.emocutez.com

salam.aku stress.stress dgn kesalahan aku sendirik. aku HAMPEH tadi. aku BLUR tadi. aku LUPE tadi. aku TAK NAMPAK tadi. dan semuanya adalah sebab aku MALAS. yeah! bersedia lah menghadapi markah yg kurang memuaskan sedangkan org lain senang je nak dapat markah tggi. yeah!! PADAN MUKE KAU! aduh kena setepek kat situ.

boleh tak, disebabkan aku malas jugak nak layan emosi tak menentu ni, aku nak cite pasal aku keluar semalam g MINES semata2 mahu pergi makan pizza. wohoo.byk lak duit kau? tak, duit aku sikit. siyesly sikit. mane nak cekau duet ag ni.yuran xbayar ag.


oww,lambat ko ye?naseb bek muke ko comel kat sini


semalam g MINES, pkul 5++ aku da sampai, tapi si budak rara ni die terlambat. so aku kena la tggu sejam mcm tu sampai die dtg. g la beli COOLBLOG(wajib nih) perasa bandung. okeylaaa. then g solat, pastu rara pun sampai.

memula sampai je die ajak karok. aduh, budak ni kate nak makan pizza je, tapi ajak karok plak kan? layankan aje laa. kami amik 6 lagu. aku 3, die pon same. rara nyanyi sedaap, napelah kau tak masuk FONESTA semalam?mesti menang wo.



"asmara ini yg hanyutkan kitaaaa
asmara ini yg hanyutkan aku.."
sedap ko nyanyi.


dah abes nyanyi(xsedap tul aku nyanyi.wuu) kami pun g makan. yeah!pizza hut. makan punye makan, mang seddaplaaa kannn, sambil dok ushar dak2 pekerja pizza hut kat situ. rara cakap "kat sini budak2 nye leyh tahan rupe dorg" dgn nada seperti kami berdua ni gadis semasa yg HOT! ahaks!

pastu ushar2 la mereka sambil menikmati pizza hut "Island Supreme" with cheese. weehuu.. "yg tuh boleh tahan ah muke die."seronoknye makan..pas makan, g lah jap kat area2 baju(FOS) sebab rara kate nak carik baju untuk pakaian assessment die. cari puny cari, jumpe la die pny baju yg die nak.

rara.

teruje dpt roti ni!

yang aku plak, pantang nampak rm10!mesti nak grab punye.kehkehkeh. aku beli ade 1 suar ni warna lawo, tp design bese2 je, almaklum laa, RM10 lah katekan. aku xmampu membeli branded2, so amek yg mughah2 je. okayla. so dah lepas beli-membeli, kami pon g la solat. pastu twus laa nak balik memandangkan kami berdua ade exam pada keesokannye.

pastu aku pon tanye la rara, penah naik tak cruise kat mines tu(padahal malas nak jalan kaki g tggu bus) so dia pon nak la naik sebabnye dia xpenah naik cruise sampai KTM tu. tahla, semalam rezeki kami laa agknye, naik cruise, dapat pusing-pusing satu tasik.

abang indon ke tah mane tu bawak kami g pusing2 1tasik sebab kami naik cruise yg ade 1 fmly tu nak jalan2 1 tasik. what the ayat? sebenarnye cruise nak ke KTM xade, so kami terpaksa naik dgn fmly yg amek package round 1 tasik. haaa, kan senang? pastu kan, ada 1pasang angsa warna itam!sangaaaat comel!teruje sangat2!tapi disebabkan ketiadaan kamera, aku xdelaah excited sgt nak amek gambo.

gelaap jek.2MP la katekan.

comel!comel!comel!kire kami dua ni untung la jugak an sebab dapat round 1tasik dgn bayaran rm2 seorang. mesti family yg ag 1 tu rase tak acik dgn kami.rezeki laah makcik. then, da sampai jety, g tggu bus, pastu naik la bas UPM yg free tu. hehehe.sampai bilik dlm pukul 9.30pm.jap je kuar. lau dgn en skeleten, pkul bpe la aku balik gaknye.haha!

so, malam tu, dgn AZAM yg kuat tuk membaca nota, aku pun stadi la mcm bese..tapi itu laa, td mase menjawap mang teruk. uhhuk. ;( okey mau layan SENTAP laa skang ni.bye!



still regret dgn test td,
siti masitah

so, apa pendapat anda tentang entri ini?

Sabtu, 12 Februari 2011

Aku Bosan

http://www.emocutez.com


salam semua. sroottt! sroot! aaa acemm! maaf ye, saya selesema mlm ni. hahaha. bosaaan lah. bosaaan sebab mcm tak tahu nak wat ape malam ni, tp nak jugak post entry baru kat sini. betollah sejak 2-3 mggu ni aku mang lack of idea(eh mcm yuyu zulaikha plak!) siyes bosaan betol diri aku ni. ;(

mmm, sejak kekurangan idea nak post ape kat sini, aku byk BW blog org aje. skop yg aku cari mestilaah skop production. eh eh tu yusop haslam pnye production. blogger2 yg fashionable laah yg aku ushar dan melekat-lekit.thehehe. :)

jelesz plak dgn blogger yg kreatip, yg wat art kat blog depa. semua cantik2. mashaAllah, besar sunnguh kehebatan Tuhan mencipta manusia2 yg berbakat mcm tu. bukan ape, aku ni name je student Multimedia, tp sampai skang xkretip2 pulak kan.

pastuh plak aku dah review blog2 yg fashionista yg semart2 fashion die. okaay, tgk sahaje. hahaha. tak leyh lah nak tiru feshen2 depa pasal depa sume tuh kaya2 belaka. baju tiap2 hari nak tukar aje.len2 aje. dah tu diorg ni ade photoshoot lah ape laah, seswai lah nak pakai lawo2 n post kat blog. aku ni, sape nak amek kan gambar? layan diri aje laa. keh3.

P/S: okeyh dats it. aku patotnye setadi pasal ari senin nak pekse. bukan kemain emosi bantah tak mau g Pagoh esok. jom STUDY! skang kan mggu pekse. kan....



gedix.moh study!


saye,
siti masitah
rase nak belajar photoshop dgn sungguh2!

so, apa pendapat anda tentang entri ini?

Khamis, 10 Februari 2011

memang patot pun



saya boleh bunuh semua yahudi ketika saya berkuasa.
saya tinggalkan sedikit kepada kamu agar kamu kenal
siapa yahudi dan cari jawapan kenapa saya membunuh mereka
-Adolf Hitler-



baru tahu sebab terbaca NI!



bengang jugak,
siti masitah
so, apa pendapat anda tentang entri ini?

Rabu, 9 Februari 2011

tempat melempiaskan

http://www.emocutez.com


slm malam. jyeahh! inilah mase nak menggedix + gatal + syok sendirik dgn gegambar aku sendiri. miahaha!..................(sile muntah.keh3)






hadoi2,
siti masitah
so, apa pendapat anda tentang entri ini?

owwh,, OTAI maksudnye ialah

http://www.emocutez.com

selamat sejahtera semua. anda pe kabar? sehat? baguss, Alhamdulillah. aku sgt keletihan setelah mengadap dua test hari ni. perghh, smlm tido pukul lambat, bangun awal(tp still malas nak tuwun suksis, buat dek je) sorry ye ?wuaarghhh.. O_0 gile ah sangap je muke aku skang ni, pasni aku nak twus tido. dah le skeleten p main pingpong kat uitm s.alam.ape daa, org katsitu cuti, ko plak sibuk main kat situ. eh aku rindu kaulah skeleten!

erm, test untuk minggu ni dah setel, tggal menanti 4 ag test next week.terkopek otak aku. miahaha. oh ye, korang pernah dgar tyak perkataan otai? mestilaa pernah kan? duk dlm gue ke apa lau ko xpenah dgar.



bukan otai ni cik kak oii


ini blogger otai!


otai ni sepaham aku la mesti dijuruskan kepada orang yg lebih tue, yg lebih berpengalaman dlm ape2 aje lah. ade otai rock, otai2 pingpong, erm macam-macam lah otai. tapi yg peliknye dari mana ye perkataan tu wujud? baru2 ni la aku baru dapat tau dari mana name singkatan otai tu wujud.



korang tahu tak? HAH!!? dah tahu dah? laaa, aku ni jela yg ketinggalan ek? isk3 masitah, umur dah 22tahun pun tak tahu lagi. ape laah aku ni kan. erm gambar sebelah ni ehsan dari cik GOOGLE. thanx kasey ye. gambar paling seswai menunjukkan mamat2 otai. thehehe!rupa-rupanya otai tu dapat dari perkataan english, OLD TIMER laaa. owwhh, baru tau. ..adey cetek na pengetahuan am aku.

maap lah ye.




P/S: aku rindukan kawan2 otai aku iaitu abel, weyda, liah, yan, ai and hajar.
;(



ni kwan2 otai aku jugak


rindu aahh


ni gambar otai



baru beli ag 1 baju,
siti masitah

so, apa pendapat anda tentang entri ini?

Isnin, 7 Februari 2011





http://www.emocutez.com

salam.aku telah di-tag oleh roomateku yg kat BL. thehehe. dah lame lah tak main tag-tag ni pasal semua kawan2 bz dok belajar. okey this is quick writing.




Apakah nama blog Favourite anda ? (Sertakan link sekali)

aku siyesly tak ade idea pasal favourite blog name ni, tp aku try lah,

1.Lensa Rosak
2.Terfaktab
3.The Other Khairul
miahaha.name best, blog best.weee


Sudah berapa lama anda berblogging?

aku siyesly dah lame blogging, tapi followers tu lah, ciput secoek jek. xpe aku xesah. bulan JUN 2009.

Adakah anda seorang yang Kakkoii? (Kakkoii = Cool)

aku siyesly tak tau yg aku ni kakkoii ke kaku ke kalut. ape ko rase aku ni?


Jika ditunaikan 1 hajat, apakah hajat anda?

aku siyesly berhajat semoga semua hajat aku sebelum ni dimakbulkan. miahaha!



siapakah 4 mangsa tag seterusnya
mestilah kawan2 aku.padan muke korang!

1. weyda
2.aisyarina
3.kimi
4.awak!yes awak yg dah bace tuh!






ngantok syial,
siti masitah

so, apa pendapat anda tentang entri ini?

Sabtu, 5 Februari 2011

RANDOM picts of '11



salam, nothing at all. juz random picture of early 2011..


wif block-ers

ex-saas


wif roomate

ex-saas


rara n me

4 of us

ika,miza's, me

finally, me.


P/S: my life being so grateful because having a lot of nice frenz and i hope our relationships will never end.


another P/S: sorry to my other frenz(geng suke melepak) sebab aku belum sempat lagik hang-out dgn kamu semua tahun ni. kan? SORRY.
:)




full of prosperity,
siti masitah


so, apa pendapat anda tentang entri ini?