sila tengok dan click

Rabu, 30 Jun 2010

okey

kawan-kawanku sekalian alam.haha..
suk aku dah nak balik. .
yelaah, balik ke kolej yg aku kena tukar blok tuh!


aku kena balik awal, pasal sbtu ni dak baru masuk nak register.
aku dgn rakan2 lain yg seperjuangan kene promote suksis di UPM.

yelaah, ajak korg2 ni masuk institusi kepolisan laa..
hehe.

maybe pasni aku dah kurang nak berblogging or maybe lagi banyak aku nak post pon aku xtaulaah.

yang penting aku suke NANI MENTOR!xde kene-mengena langsung.

=D
so, apa pendapat anda tentang entri ini?

Selasa, 29 Jun 2010

aku pon x tau nape


aku x tau nape aku nak letak gambar mamat ni.
mugkin sebab die skang tengah demam kot.kah3..
get well soon ye?






so, apa pendapat anda tentang entri ini?

Isnin, 28 Jun 2010

Tunggu Teduh Dulu siri 2


yesz!this is it!
inilah cover novel yang telah aku war2kan aritu.

bagi peminat novel yang sukakan cerita berunsurkan kekeluargaan, konflik yang bermacam-macam dah ketuhanan, i suggest u should have to read this!

im sure that everybody will said d same thing as i said.

in a conclusion, haha i really satisfied wif dis novel.

so, apa pendapat anda tentang entri ini?

is it true??

ehh..perkabaran yang baru jer aku baca kat fb td mang wat aku geram laah..
betul ke aku dipindahkan ke blok Tuah?adoi, x puas hatinye laah!!


ok, let me tell the truth.
aku memang sejak masuk kolej Tun Perak memang telah ditempatkan dekat blok Lekir.
memang da 1tahun aka 2sem aku menetap kat situ.ye, blok Lekir tuh!

unfortunately, td baru je baca kat profile, yang aku dah bertukar blok.aku dipindahkan ke blok Tuah.
apa kes ni??

aku bukannye x suka blok Tuah ke, anti-Tuah ker, tp, kan ke susah nanti kerja2 aku nak pindah barang dari blok Lekir ke blok Tuah?

adoooi!!
dahlah dulu aku stay kat tingkat teratas, then now nak kena berulang-alik tgkat 4 tuh untuk amek barang kat stor?

WHAT THE FISH!!

berpeloh-peloh ar nak angkot!

alaa...harap2 x betul laah...

=(

fido, betul ke kabar yang kau beritakan nie?huhu.
so, apa pendapat anda tentang entri ini?

Selasa, 22 Jun 2010

Tunggu Teduh Dulu

sepanjang cuti sem ni. macam2 aktiviti aku wat.bekerja 5 hari lah, basuh rumah akak akula, dan paling latest aku baru jer selesai menghabiskan membaca novel oleh seorng penulis, Faisal Tehrani.
anda penah dengar itu nama?
F.Y.I, penulis ni memang sangat besz!
walaupon beliau merupakan lelaki, tetapi die menceritakan seolah dia seorng wamita yang solehah.
aku sangat tertarik dengan personaliti yg diceritakan dalam novel "Tunggu Teduh Dulu".
memang best actually.
actually im in a rush, so aku akan menceritakan lagi pasal novel ini.



guys, korang belilah novel ni,
ianya berunsurkan Islamic, but it's very interesting book i've ever read!

so, apa pendapat anda tentang entri ini?

Ahad, 6 Jun 2010

memperkenalkan my bff


kepada my bff...

aku rasa dlm blog ni aku xletak pon gambar2 korg kan? sebab aku xde kamere lah..huhu..xpe2 pasni aku nak curi gambar kat fb, then upload byk2 kat sini!korglah bff aku!!

mwuaahh!!

mesti ade yang xde bile kitorng kuar..

lompat yeah!

ngehe..i love them all so damn..

jusco tmpat peveret..

lompat weyh!

aha..

aku ngan weda

wau!!

posing posing

lompat dgn lia..

ha,yang ni semua ada..


bile ade mase, aku curik lagi gmbar, aku upload ag k..
=)
sorry to abel, kat sini gmbar die x banyak..
=(

so, apa pendapat anda tentang entri ini?

ni cite pevret aku lah..haha..

saya suke semuanyer..


dulu mcm hensem..

so, apa pendapat anda tentang entri ini?

Rabu, 2 Jun 2010

saje

kepada gambar yang tertera di atas, selamat bekrja,
office boy!harhar..
=)

so, apa pendapat anda tentang entri ini?

matrik dulu..

"sape kat sini kelas M2P2T2?"

"aku!!"

"yey!!da dapat jumpa kawan sekelas!!"jerit qis mase die kat bilik aku.

aku pon rase lege bile dapat tau ade budak floor aku satu class dgn aku.

"oh,esuk class pukul 8 lah.class ni kat mane lah ni".cakap aku dalam hati.
xpelah,budak tadi tu satu class ngan aku.suk ikut jelah die.

KE-ESUKAN-NYA,
"nanti kite tggu jap kawan kite ea kat depan tu"qis cakap sambil tunjuk ke
arah blok A4.

"ok."
"ko pnye kawan ke yang kite tggu nie?die sekelas ngan kite ke?"
"aah,kite pon baru kenal die semalam mase nak salin jadual"
"ohh,,,"

selepas 5 minit++ tggu,muncullah seorng dak perempuan yang berpakaian baju
kurung warne putih.aku x berape nak tegur sgt die.

"hai.."die berkate;
"hai.."

selepas itu,mulalah misi kitorng mencari kelas yg telah dijadualkan.
rupe2nye kat tingkat atas sekali.
pergh..

berpeluh gak lah nak naik tangge tu kan.
kitorng antare yang terawal jumpe clas tu.
selang beberape minit,ade seorng perempuan x silap aku memakai baju
kurung berwarna biru membawa beg dan juga beg plastik.

beg plastiknye berisi buku rujukan SPM serta kamus oxford.
dalam hatiku
"wuyoo..rajin lah die bawak banyak2 buku,tapi ari pertame
class ade belajer jugak ker?haha,xperlah.."

aku tgk budak baju kurung biru tuh begitu ramah menegur budak perempuan berbaju kurung
putih tu.

"mungkin kawan kat LDK kot..."hatiku ckp,

lame-punye-lame dorng borak,rupenye budak baju biru tuh tersalah orang.die ingatkan si
budak berbaju putih tu kawan LDK die,rupenyer bukan..hahaha.naseb baik budak
baju putih tu layankan aje budak baju biru tuh.

sedang kitorng berempat menanti lecturer yg datang, tibe2 kami terdengarlah
bunyi kicauan burung.memang kat situ banyak burung bertenggek.

si budak baju biru tu berkata,
"seronok kan kat sini,dpt dengar bunyi burung2."

aku pon mengiyakan,"haah..best.best.."

tetapi kan,sudah lame kitorng menunggu,bunyi kicauan burung2 tu x berhenti pn,
walaupn burung di sekeliling kami sudah tiada. kami pon berasa hairan,"em,dari td
x henti2 lak bunyi burung tuh"

rupe2nye barulah kami dapat tahu yang rupe2nye bunyi burung2 tuh datangnye dari
handphone si budak baju biru tuh sendiri...

"wui!handphone aku rupenye!arini besday kwn aku!" laaaa.....
wat gempak je minah tuh...so lepas tuh kitorng pn gelak2 dan xde sape antare kitorng
yang dapat melupakan pengalaman yg sgt berharge cam tu...


watak2
aku-chitah
qis-qistina
budak berbaju putih-fidza
budak baju biru-rara

I MISS U KWN2 KU SEMUE..KENANGAN DGN KORNG MMG AKU PAYAH NAK LUPEKAN.
FRENZ FOREVER....

so, apa pendapat anda tentang entri ini?