sila tengok dan click

Isnin, 23 Ogos 2010

Alamndade

santek kan?








waa~~lamenye x ber-blog.haha.almaklumlah, aku berhadapan tiga test minggu lepas.
bajet nak stady lebeh sket, tapi time menjawab soalan, macam xpernah jumpe soalan camtu.mcm xpenah baca ade fakta camtu.
huhu.. ==__=='(sigh..)

sekarang aku dah xboleh nak wat ape, hanya berdoa dan tawakkal.hmm. .aku dah cube buat apa yang terbaik untuk diriku.

owh, dalam pada yang sama,aku dan beberapa kawan aku,asma,effa, pika berbuka puasa luar dari UPM.
plan kami untuk berbuka puase kat ALAMANDA.
info:aku dah berkurun x pergi sana, memang dah lupe mcm mane tempat tu.huk3.. B)

tarikh:17 ogos 2010
kami telah menyewa kereta kancil, 1jam rm5;kami ambek 5jam=rm25 shj.
pukul 5++ptg kitorng dah bertolak. pika yang drive,aku, asma, effa tolong tgk jer.haha!

jalan-punya-jalan, sampailah ke destinasi kitorng.agak teruja sebab kawan2 aku pon xsempat lagi nak lawat ALAMANDA.(jgn gelak!)
kitorng sampai sebelum pukul 6.ambek gambar suatu yang pasti!haha!ngat nak bebuka dekat Chicken Rice Shop, memang tgk tempat tu lengang.
tapi bila pergi dekat2, rupenye meja semua dah 'RESERVED'.adoiai..mujurlah kitorng datang awal, boleh buat pilihan nak makan kat tempat lain.

lepas diskas2, kitorng decide nak buke dekat Pizza Hut, memandangkan cam belom ramai ag orang pergi kat sana.
almaklumlah kan tengah berpuasa, mcm2 lah kitorng order.set yg ada 2pizza.asma amek spagetti sekali.aku plak mntak letak lava cheese kat pizza.haha.
nafsu makan memang kuat!(adoi, terliur plak masa menaip ni)

kitorng pon "RESERV' meja jugak, so pas bayar bil, kitorang g ke tempat duduk yang dipenuhi dgn pokok buluh.
cantek la pulak view kat sana, so proses mengambil gambar pon bermula.hehe.

nak dijadikan cerita, tgah sedap2 kitorng ambek gambar, adelah pulak mamat sekor yang xensem plak 2 cakap "poyo jer nak amek gambar;"
pergh..menyirap siot.naseb baik aku xdgar die cakap, effa je yang dgr.kalau tak, mang aku pon sound die jugak tem tuh!
die susah ke aku ngan kawan2 nak amek gambar?ish!!

effa;pika;asma;citah;
tiada dalam gambar:ain

mereka berdua

senyuum..

posing cik kak!

snapshot-snapshot sampai kitorng rasa nak masuk Carrefour untuk menjenguk2 ape yang ade.beli itu-beli ini.
lepas dah beli itu-beli ini, ktorng pon g lah ke Pizza Hut, di mana tempat kitorng berbuka kali itu.
masa berlalu semacam lame jer bile tggu kat situ.serve pn agak lambat di situ.huhu,beselah name pon Pizza Hut.:)


peace yo!

auum!!


tgah2 bosan sebab lame sangat tggu n banyak sgt gambar telah diambil,ade pulak seorng boy belakang aku ni men cak-cak.
boy tu comel sgt,ade lesung pipit, putih dan yang paling best sebutan die pelat!cutenyer!!lau lah parents dia x ada, aku rasa nak cubit2 je die.
name die Amir Hamzah.sedap name tuh.

kitorng:"adik, nama sapa?"
amir:"amir hamzah"(pelat2 ckit)

kitorng:"amir umur berape tahun?"
amir:"darjah satu"(padahal ckp pn pelat ag)

kitorng:"kat sekolah belajar ape?"
amir:"belajar pizza"

sempat lagi bergambar dgn boy amir:)

blablabla...xlah terasa lama sgt bile dah main2 ngan boy amir tu. .rindunye die..(marah kang mak dia!)


tggu-punya-tunggu, tibelah waktu berbuka, tem tuh aku makan dgn rakus dan cepat.dorng makan sume pakai fork n knife,aku je bedal pakai tgan.haha.
seeedaaaaappnyeeeeeeeeeee....


lepas dah puas makan-makan-sampai-tak-larat, (tapi abes jugak)aku dan kwn2 pun g lah jalan2 kat sekitar tmpat tu..
tibe-tibe mcm ade 1aura menarik mata aku untuk memandang 70% less.wow!apesal tibe2 ade less ni!pantang aku!
dahlah sale seluar jeans.aku memang dah lame nak cari jeans itam, tbe2 ade plak!mang rezeki lah kan?

aku pon da siap2 try seluar n da dapat size yang muat.excited ni nak bayar, dah dekat kaunter dah!
tibe2 promoter ckp kat aku bahawa aku kena membeli dua item, jeans tu dapat 70%, kalau x beli 2 item, aku dpt 50%shj..

harga asal:rm119
harga 70%:+-rm36
harga 50%:+-rm60

banyak tu beze. .aku pun hampa, letak jeans tu elok2 dekat hanger, then sangkutkan balik seterusnya keluar kedai tu tanpa melihat semula kedai Goggles tu. .
aku sebenarnya xperasan pon yang kat poster tu ada tulis kena beli 2item baru dpt 70% sebab tulisannya bersaiz 11, tapi 70% tu bersaiz 110!

destinasi seterusnya kitorng g belakang tasik Pullman dalam keadaan yang gelap,gerimis dan xada orang.huhu.
tp best gak sebab ase mcm privasi sket..haha.

pastu terus balik then pulangkan kete dan byr duit sewa sekali..

habiss..
p/s:mesti lebih meriah kalau ade ain.tapi dia x dapat join berbuka di ALAMANDA kali itu sebab grup MGM dia dah start jual-menjual..














together with my friends;asma,effa n pika
siti masitah

so, apa pendapat anda tentang entri ini?

2 ulasan:

☻UsaGi NaNa☻ berkata...

hihihi..amir hamzah??adek azam ke??hihihihi~

citah bukan mazid berkata...

hehe..xlah..adek azam name pelik2 ah..budak ni ag cute dari adik die..opps!