sila tengok dan click

Isnin, 27 Februari 2012

kakiku bukan kaki mu

http://www.emocutez.com

assalamualaikum ! wuuuu kaki gua sakit. jalan pun dah terhencot-hencot (betul kah ejaan). pastu bila g class pulak kwn-kwn kena jalan slow mcm aku. sian dorang kan.. emm cerita nya bermula begini. 

pada sabtu yang lepas, saya dan rakan-rakan ada aktiviti SUKSIS. woih mcm buat karangan pulak. pagi-pagi tu aku dah tak boleh nak buat aktiviti akibat sakit perut yang amat. 1st day PMS la pulak pepagi tu. lepastu berterusan kesakitan perutnya sampai ke tengahari. emm bukan aku tak cuba berkawad, tapi menjadi-jadi sakitnya. emm. 

so, ade lah beberapa lagi kawan yg injured turut tak dapat kawad disebabkan sakit masing-masing. jadi, daripada duk tercongok depan kawan lain yg berpanasan kawad, kami disuruh balik ke pejabat untuk mengemaskan bilik stor.tunggu punya tunggu akhirnya pintu bilik stor pun dibukak.. bila masuk masyaAllah lah! 

tak nampak laluan langsung pun! hahaha.kasut merata-rata, khemah yg basah-basah, pastu bilik tu sendiri berair. kenapa ntah boleh berair. untung tak ada bau. :) mula-mula kami disuruh membawa kasut-kasut but yg berbukit tu keluar untuk dikemas-kinikan. nak kena susun mengikut saiz. hm, lama jugak proses tu nak disiapkan. sampai ke petang la jugak. 

dalam pukul 12 lbh tu kitorang pun berhenti rehat, dan nak sambung lepas pukul 2. so kitorang pun memulakan proses mengemas balik..then dpt arahan kitorang kena bukak balik khemah yg digunakan masa perkhemahan  cuti semester. mak oih basahnye! depa tak keringkan ke mcm kita buat dulu-dulu? atoiiaiii. masa nak bentang khemah tu,dlm pukul 4 petang, masa tu cuaca panas lagi.


 kaki yg semakin membengkak



dalam 15/20minit khemah2 tu sedang dijemur, tetiba je hujan yg lebat turun.kitorang hape lagi cepat-cepat la berlari nak selamatkan khemah tu termasuklah aku sekali. lari punya lari, dapat lah selamatkn khemah daripada basah. then aku terpikir eh! kan aku ada sidai baju,nak kena angkat ni!

aku pun bgtau la kwn2 yang lain aku nak p angkat kain, masa tu aku berlari bersungguh-sungguh ah sbb nak selamatkan baju kering. tetiba..... terasa something tersusuk kat tapak kaki kiri aku..aku tgk, peh ladam kasut kawad yg bahagian tajam tu tertusuk dan melekat kat tapak kaki aku ni ha..adoiaii..masa tu rasa kebas dan pedih ..

aku pun teruskan lah p angkat baju,dan terus tak turun balik.masa tu dh pukul 5lbh la..sakitnyeee...petang tu pergi PKU dgn Cindy.dia temankan aku. mcm-mcm dia cerita.hahaha. dah sampai doktor pun kuarkan la ape ntah yg melekat kat kaki aku,then bagi ubat..

tapi! sampai skang masih sakit! sakit sebab kaki aku membengkak la pulak..hohoho..skang ni terpaksalah jalan terhencut-hencut mcm si Capik.hehehe. get well soon for me. :) 


p/s:panjang nak mampus cerita!




ubat-ubatan



mesti habiskan!




jadilah muka aku macam mintak penampor




malang betul nasib sejak  tsunami melanda


so, apa pendapat anda tentang entri ini?

3 ulasan:

misz sheyla berkata...

LEH LAK G TERUSKAN ANGKAT KAIN LAGI...HUHU...SAKIT OOOO...PERNAH KENA PAKU...

Amiruddin berkata...

Moh nak bagi penampor...hahaha..

citah bukan mazid berkata...

hehehe ^__^ sbab nnt baju basah la pula. hehehe :)