sila tengok dan click

Rabu, 15 Disember 2010

mengupas buah nenas.

http://www.emocutez.com


assalamualaikum.selamat malam.pagi tadi saya disuruh oleh akak untuk mengupas buah nenas.okayh lupe nak mention ni untuk girlz ja.tp lau u guys di luar sana nak baca pon bole gak.erm bukan ape, korang pandai tak kupas buah nenas?


erm nampak senang tau bile memotong kulitnye but bile masa nak buang mata(alah yg bulat-bulat tuh) saya rasa susah jugak.haha.saya berapa tahu lah nak kupas.nak tanya mak malu lah plak.haha.

tp bagi kamu gurlz especially yg nak kawen ke patut belaja cara nak kupas buah nenas.haha.mana tau mak mertua suruh kupas kat umah nanti, so dah taulah mcm mana nak kupas.hehe.actually saya dah penah kena di mana saya pernah g umah en skeleten dan mak die suruh kupas nenas nak wat rojak.haha!


belajarlah cara kupas nenas yg betul

saya mang gelabah sebab itulah kali pertama saya kupa nenas!oh em gee!tp seb bek mak en skeletan jenis yg xkesah, mcm mana buruk saya kupas dan potong die xkesah pu.phew!lega wey!haha!kenangan tu memang saya ingatt sampai bila2 especially bila sedang mengupas nenas mcm pagi tadi.hoho.so gurlz sapa yg taktau kupas, g lah belaja dgn mak ke, akak ke ataupun makcik2 yg jual buah nenas tuh.haha!


eh ni dah merepek!


saya yg da reti ckit2
siti masitah
so, apa pendapat anda tentang entri ini?

9 ulasan:

Lelaki Ini berkata...

wah..
x suke lew mkn nenas!

Nur Ardilla Najwa berkata...

salam. jemput join contest d blog saya.

http://jannatul-ardilla.blogspot.com/2010/11/game-for-fun-favorite-photo-contest.html

citah bukan mazid berkata...

lelaki:saya suke ckit2 jerk.haha



insyaAllah saya join yup ardilla

afzan berkata...

wah rumah spongebob

misz sheyla berkata...

alaa...kite da byk kali blaja asek fail ase potong buah nenas..buah dia besar pas kene potong ngan misz mesti jadik kecik giler..hahahaha

Cik Liyana berkata...

cik getah pon x reti..huhuu

aisya berkata...

selalu bg mak je yg kupas.. x reti.. huhu

Pisau Nenas berkata...

Bagi sesiapa yg tidak biasa kupas dan susah nak buang duri nenas boleh cuba guna "Pisau Nenas"..

PisauNenas berkata...

kpda misz sheyla boleh tengok cara-cara menegupas nenas disini Cara Mudah Kupas Dan Buang Duri Nenas